dinsdag 31 maart 2015

Zomer – KunstLab jongeren

 

Onderzoek jouw talenten!

Een week lang elke dag een ander project, een andere discipline, een ander avontuur. Begeleid door drie topjuffen maak je een creatieve rondreis langs beeldende kunst, edelsmeden en theater, fotografie en stopmotion. Maandag aan het werk met beeldhouwer Femke Kempkes om te bouwen in hout, steen, klei, was of……? Dinsdag met Ymke Schenk een eigen sieraad ontwerpen en kennis maken met de technieken als solderen, zagen, buigen en schuren of aan de gang met fotografie en stopmotion. Woensdag met theater- en muziekbeest Aubrey Snell een eigen theater voorstelling maken; levende standbeelden, theaterbeesten... deze week kan en mag alles. Een creatieve ontdekkingsreis, waarin je onderzoekt en ontwikkelt. Wat we op donderdag en vrijdag gaan doen blijft nog even een verrassing, vrijdag sluiten we in ieder geval af met een grote kleurrijke presentatie!!

Datum: ma 17 t/m vr 21 aug van 9:30 – 15:00

Leeftijd: 8-18 jaar

Prijs: 165,-

Docenten: Femke Kempkes, Ymke Schenk en Aubrey Snell

donderdag 12 maart 2015

Klassiek Saxofoon!

Het is niet makkelijk! Mensen te overtuigen dat Schumann en Schubert ook mooi klinken op de saxofoon. Wat is dat toch dat de saxofoon meteen geassocieerd wordt met de jazz. Niet logisch maar wel begrijpelijk. De saxofoon werd namelijk uitgevonden als klassiek instrument, waarbij de saxofoon een ontwikkeling binnen de klassieke muziek kent.  

En toch is het logisch dat men aan de jazz denkt bij de saxofoon. Daar is het instrument bekend mee geworden. Wie kent ze niet de virtuozen Charlie Parker, Dexter Gordon, John Coltrane en Cannonball Adderley. 

Waarom zou ik moeilijk doen om bestaand repertoire te arrangeren voor de saxofoon? Opzoek naar een andere kleur?! Waarom speel ik niet gewoon viool of klarinet? Waarom wring ik mij door bochten en bewandel ik paden die niet voor de hand liggen. Het is de zoektocht naar de ultieme klankkleur. De saxofoon kent zoveel kleuren dat je maar blijft zoeken naar repertoire die mij laat inspireren, die mij laat nadenken en laat voelen dat er meer is in een saxofoon. Ja, klassiek saxofoon is voor elke saxofoon speler een uitdaging in de techniek maar ook in de klank. 

Ik heb met het Arte Duo nu twee cd's opgenomen. Onze eerste cd is overwegend saxofoon repertoire. Onze tweede cd is een romantische cd geworden met werken als Schumann en Schubert die speciaal zijn gearrangeerd voor de saxofoon.

Klik hier hier voor informatie om de cd te bestellen.

Groeten,

Aubrey Snell