zaterdag 5 mei 2007 22:32

Over Aubrey

 

Muziekfreak. Bühnebeest. Theatertijger. Dat is Aubrey. De combinatie van musiceren & acteren en haar passie voor het muziektheater bepalen de artistieke identiteit van Aubrey. En ze regisseert ook nog…

 

Aubrey Snell studeerde klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frank Timpe, sloot haar Master in juni 2007 cum laude af en kreeg meteen een onderscheiding voor haar theatrale originaliteit.Haar Bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij Leo van Oostrom en vervolgens aan het Utrechts Conservatorium bij Johan van der Linden en Willem van Merwijk werd in januari 2005 ook al cum laude afgerond. Aubrey volgde masterclasses bij saxofonisten als David Liebman, Steve Mauck, John Sampen, Philippe Geiss, Guy Goethals en Nobuya Sugawa.

 

Aubrey vormt samen met pianiste Lineke Lever het Arte Duo. Het Duo volgde diverse masterclasses en speelde op illustere locaties (o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, De Oosterpoort in Groningen en het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam). In maart 2006 debuteerden zij op radio 4.

In hun programma Welles Nietes speelde het Duo wereldpremières van composities van Chiel Meijering, David Dramm en Marijn Simons, waarin nieuwe gedichten van Geert Buelens en Wiel Kusters verwerkt zijn.Het muziektheaterprogramma Muziek vol geheimen volgde. Daarin speelde het Arte Duo wereldpremières van composities van Toek Numan, Marijn Simons, Tian Rotteveel, Reza Namavar & Chiel Meijering.

 

Aubrey speelt/speelde in verschillende muziekensembles en bij muziektheatervoorstellingen van o.a. het Max Tak Filmorkest. Met het Ricciotti Orkest maakte zij binnen- en buitenlandse tournees.

Haar passie voor acteren leefde Aubrey uit aan de Acteursschool in Amsterdam en de Amsterdamse Theater Academie. Ze is nu dan ook zeer actief als actrice en theatermaakster en heeft verschillende muziektheatervoorstellingen gerealiseerd.

 

Regisseren is een nieuwe hartstocht van Aubrey. En een grote uitdaging. Ze heeft al een voorstelling met de veelzeggende titel ‘Alles op het spel’ op haar naam staan.

 

Haar primaire ambitie is met een soloprogramma op de planken te staan. Want over enkele jaren moet heel Nederland weten wie Aubrey Snell is.

 

Musicus, actrice, regisseur, moeder, columniste en ook nog eens een warme belangstelling voor cabaret, kleinkunst en absurd theater. Tomeloze energie, artistieke veelzijdigheid en een hoofd vol ideeën. Inderdaad: muziekfreak, bühnebeest en theatertijger... en nog meer.

Reacties (1)

I came across aubreysnell.com and wanted to share this amazing FREE AI video creator. This AI tool will turn any text into a compelling video. Increase your reach freeaivids.com automatically adds captions to your videos, quickly, easily and accurately. No more expensive outsourcing or wasting hours trying to do it yourself. Sincerly, Barbera Keller

woensdag 1 februari 2023 16:33

Plaats een reactie

 
Naam 
Url (optioneel)