dinsdag 14 mei 2013 23:31

Baby's willetje

Baby's willetje

Ja, ook ik ben zo'n moeder die haar pasgeboren baby in een bepaalde richting wil sturen. Netjes praten, handjes geven, je voorstellen, gezonde voeding, goed slapen, niet huilen, klassieke muziek en vooral geen tv. 

Zoals elke moeder zegt over haar eigen kind, heeft ook mijn baby het liefste gezichtje, met sprankelend blauwe, twinkeloogjes. Die van mij is de vrolijkste baby, zij schatert de hele dag van tevredenheid en is zeer ondernemend. Het verbaast me dat ze nog niet kan lopen, dat ze nog geen boek heeft uitgelezen en dat ze nog geen duidelijke volle zinnen spreekt die verstaanbaar zijn. Want zij is de slimste van alle andere baby's. Het enige waarin die van mij verschilt, wat ik verzwijg voor alle moeders, is dat ik mij elke keer weer wezenloos schrik van wat er uit haar mond komt, hoe liever ze kijkt hoe enger het geluid. Een geluid dat afkomstig kan zijn van een ontiegelijk groot, groen monster dat op je af lijkt te komen en je wil verslinden. 

Huilen doet ze niet veel, mijn bijna vijf maanden oude baby. Het huilen heeft zij ingeruild voor een muzikaal schreeuwspel waarbij je haren van overeind gaan staan en de hele buurt bij elkaar wordt geschreeuwd alsof er moord en brand is. 

En ik maar hopen dat ze muzikaal is. Of is dit een voorbode voor een geboren operazangeres. Dat hadden we niet afgesproken, ik zei nog zo tegen haar dat we een snaar instrument gaan bespelen. Dat heb ik nog zo gezegd. Al die uren dat ik zwanger was heb ik mezelf gedwongen vioolconcerten te beluisteren, cellosonates en alles wat maar enigszins iets te maken had met klassieke muziek, om vooral haar oren te laten wennen aan ingewikkelde harmonieën. Ik had haar al muzikaal opgevoed voor ze überhaupt het daglicht had gezien. 

Maar nee, baby is eigenzinnig, heeft een eigen wil en zal zich vooral niets aantrekken van haar moeders muzikale voorkeur. Baby weet al wat ze wil, en dat is vooral niet luisteren, maar alles willen zien. En dan nog iets, kleine kijkt heel graag televisie en het liefst bij papa op schoot naar voetbal. 

Ik geef niet op en blijf hopen op haar auditieve vermogen want ik weet zeker dat zij de liefste en muzikaalste baby is. 

Aubrey Snell

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

 
Naam 
Url (optioneel)