donderdag 1 juli 2021

Kinderboek met CD

Kleine Ster

Een kinderboek schrijven borrelt al jaren in mijn hoofd. Bij elk verhaaltje een muziekstuk en een illustratie. Met als doel kinderen te laten ervaren dat muziek vrolijk maakt of verdrietig. Dat muziek een uitlaatklep kan zijn, aan een verhaal gekoppeld kan worden. Of een verhaal zelf gemaakt bij een muziekstuk tijdens een bepaalde periode of de fantasie die er op dat moment is.

Het boek gaat over kleine Ster en haar toverfluit die ze overal mee naartoe neemt omdat ze niet zonder kan. Want kleine Ster is niet goed in praten en al helemaal niet over haar gevoelens, dat vindt ze eng en moeilijk. Ze gebruikt haar toverfluit om iedereen te laten horen hoe zij zich voelt.  Helaas gaat dat niet altijd even gemakkelijk want ze voelt zóveel. En als ze dan van alles door elkaar voelt boos, verdrietig, bang en blij begrijpt niemand haar meer. Ook de grote mensen niet, die willen praten met woorden dat vinden ze veel makkelijker. Maar praten kan kleine Ster alleen met haar toverfluit
En op een dag als ze zich dan echt niet meer gehoord voelt gaat ze opzoek naar oren die haar willen horen. Onderweg op haar reis komt ze groot meesters tegen met goeie oren. 

Om muziek te laten klinken in combinatie met verhalen en beeld breng ik eerste mijn kinderboek met cd volgend jaar uit. De thema’s zijn gekoppeld aan de basis emoties.
Bekende klassieke werken van o.a. Debussy, Ravel, Poulenc.Dit project wordt ondersteund door Harry Otten management, SENA performer en Ina van Dam fonds

donderdag 18 maart 2021

We, het Arte Duo, zijn heel blij met de toekenning van de Balkonscène bij het Fonds Podiumkunsten.  

Het wordt voor ons het Arte Duo een Jubileumprogramma! - Reflections

In 2021 vieren we ons 20-jarig Jubileum. In ons Jubileumprogramma 'Reflections' overzien we onze afgelopen 20 jaar als duo en kijken we vooruit naar de toekomst. We spelen we sfeervolle, reflectieve muziek van o.a. Arvo Pärt, Gerald Finzi, Ralph Vaughan Williams, Philip Glass en andere (noordelijke) componisten. We spelen juist deze muziek, omdat het goed past bij waar nu zo'n behoefte aan is: adem, ruimte en reflectie! Dit koppelen we aan de tijd van nu, maar ook aan de muziek die we hierbij spelen. De luisteraar ervaart in dit programma anderssoortige saxofoon-klanken: niet het robuuste en 'stoere' van de saxofoon, maar juist de ijlere, zachtere kleur van het instrument in combinatie met piano. Vier dit bijzondere programma met ons mee!

donderdag 8 oktober 2020

Luister en ga samen met Pinokkio op een muzikaal avontuur!


Kom in de herfstvakantie luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio in Museum Speelklok. Een spannend verhaal over een houten pop die tot leven komt! Het voorleessprookje is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi. Ga mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken.

Het verhaal van Pinokkio

Poppenmaker Gepetto maakt in zijn atelier de meest kleurrijke poppen en orgelbeelden. Op een dag bezoekt de blauwe fee het atelier en verandert het leven van Gepetto. Zijn mooiste pop Pinokkio kan ineens lopen en praten! De vrolijke en onschuldige Pinokkio gaat eropuit, maar komt al snel in de problemen. Hij wordt door een schurk opgesloten in Luilekkerland, waar hij door het eten van betoverend snoepgoed verandert in een ezel! Zal Pinokkio zijn vader ooit nog terugzien?

Praktische informatie 

  • 17 t/m 25 oktober
  • Dagelijks om: 14:00 uur
  • Toeslag op entreeprijs: €2,50
  • Duur: 30 minuten
  • Adviesleeftijd: 6+
  • Vertelling en muziek: Aubrey Snell
  • Kaartverkoop aan de kassa
  • Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen per vertelling, dus zorg dat je ruim op tijd in het museum bent. Vanwege de corona maatregelen kopen alleen kinderen een ticket en mogen alleen zij de zaal in. Ouders kunnen buiten de glazen zaal meekijken.


Klik hier voor meer informatie

maandag 29 juni 2020

Zomers concert in Oudshoornse Kerk

Thuis blijven en toch in buitenlandse sferen vertoeven? Dat kan op dinsdag 21 juli om 20.00 uur bij een zomers concert in de Oudshoornse Kerk in Alphen aan den Rijn.

Saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Margreet Markerink nemen het publiek mee op een muzikale reis. De muzikale zomervakantie begint in België, gaat langs Frankrijk en Spanje, maar maakt ook de oversteek naar Brazilië en Argentinië.

Argentinië mag als het land van de tango natuurlijk niet ontbreken. Aubrey Snell en Margreet Markerink spelen tango’s van onder anderen Piazzolla. Maar er staat ook licht klassiek werk op het repertoire, van Debussy tot Bach.

Dit concert is het zesde en laatste van de nieuwe Concertserie a/d Rijn, die Aubrey Snell afgelopen jaar is begonnen. Door de coronamaatregelen moest het laatste concert worden uitgesteld. Maar als goedmakertje is nu voor de sfeervolle Oudshoornse Kerk gekozen als concertlocatie. Bezoekers kunnen hier gemakkelijk anderhalve meter afstand van elkaar houden en toch genieten van de muziek.

De Concertserie a/d Rijn wordt volgend seizoen voortgezet. Het eerste concert is in oktober.

Kaartverkoop: in de voorverkoop t/m 15 juli early bird tickets 12,50 euro, daarna 15,00 euro. Reserveren kan via tel. 06-28917452 of per mail via