maandag 2 september 2013 14:42

Oudejaarsconference aan den Rijn

De Lage Zijde, natuurlijk. Het Thorbeckeplein als het Syrië van Alphen. Maar ook het bootje van Machiel van der S.. Stan Lyczak met al zijn kennis van de Coupépolder. De Maximabrug en niet te vergeten de rondweg. De velen aan het pluche geplakte politici en sommigen willen in het harnas sterven. Wat dacht je van Bas Eenhoorn en de seksrel in Wassenaar, dat alleen is al voer voor een uurtje of wat. De Ridderhof, 9 april, moeten we daar nog wat mee?

En niet te vergeten, de komende verkiezingen: gaat de lokale partij Nieuw Elan het redden met al die verstofte, oude politici die de achterkamertjespolitiek zelf hebben uitgevonden? Of is straks www.nieuwelan.nu het www.nieuwelan.vangisterengeworden. Lukt het Ank de Groot om voor de 400ste keer in de gemeenteraad te komen? Wat we eigenlijk missen is een Romeinse partij. Je bent pas een echte Alphenaar als je met de Romeinen in bad hebt gezeten… Oh ja, de Hoogvliet, moet daar nog wat over gezegd worden tijdens de Oudejaarsconference aan den Rijn? Het bedrijf van Leen wordt van alles verweten, Alphen spuugt op Hoogvliet. Gelukkig gaan we er wel met z’n allen winkelen. 

Zoals de zaken - lees teksten - er nu voor staan begint de Oudejaarsconference aan den Rijn vrijdag 20 december om 20.30 uur in theater Castellum. Op dit moment lult cabaretière Aubrey Snell met gemak 25 uur en 34 minuten vol. Misschien net iets te lang, maar er gebeurt ook zoveel in dit stadse dorp, we willen het liefst alles meenemen en over alles wat zeggen. Op de plank ligt nog genoeg voor een toegift ook. Ware socialisten met een leaseauto, zou ook een onderwerp kunnen zijn, of het groene van Alphen, de Gnephoek… De onderwerpen zijn eindeloos. 

Maar goed, alle gekheid op een stokje: Aubrey Snell heeft vrijdag 20 en zaterdag 21 december (beide dagen on 20.30 uur) slechts anderhalf uur om haar mening te verkondigen over al het moois dat Alphen aan den Rijn te bieden heeft: het mooie en het onmooie van de gemeente die nog niet eens honderd jaar bestaat. Schrijven is schrappen, maar wat schrappen we en wat niet? 

We vragen het ook aan jullie, aan allen die dit lezen. Wat moet er in de Oudejaarsconference aan den Rijn en wat kan er uit blijven. Denk mee met theatermakers Aubrey Snell en Fred van Rooij zodat het niet alleen hun Oudejaarsconference wordt, maar een Oudejaarsconference van alle Alphenaren! 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

 
Naam 
Url (optioneel)