zondag 26 mei 2013

Zie film:


Doe eens iets geks, laten we het vooral niet beschaafd en netjes houden en vooral niet gewoon zoals gewoon kan zijn daar hebben we er al genoeg van.

Gewoon is saai, gewoon verveeld, gewoon is gewoon zoals het zo gewoontjes overkomt dus even iets anders....

Fotograaf: Merlijn Doomernik

Camera en montage: Nander Cirkel

woensdag 22 mei 2013

Ik heb nu al zin in de zomer. De zon, de zee en de zomerworkshops. Deze zomer geef ik drie workshops. Een Theater workshop en een Tango workshop. 

De theaterworkshop is voor kinderen van 8 t/m 16 jaar. Er wordt aan de hand van theateroefeningen gewerkt aan een theaterstuk. ook wordt er zelf het een en ander gemaakt voor de eindpresentatie. Dat kan kleding zijn een masker of een stuk decor/attribuut. 

De tango workshop, is een muzikale workshop waar je als instrumentalist voor kan opgeven. Je kan er ook voor kiezen om alleen te dansen of beiden cursussen te volgen. Voor de instrumentale workshop maak ik arrangementen en krijgen de cursisten ensemble-les. Het is leuk, gezellig en leerzaam! Met aan het einde van de week een concert voor iedereen.

Theaterworkshop flyer

dinsdag 14 mei 2013

Baby's willetje

Ja, ook ik ben zo'n moeder die haar pasgeboren baby in een bepaalde richting wil sturen. Netjes praten, handjes geven, je voorstellen, gezonde voeding, goed slapen, niet huilen, klassieke muziek en vooral geen tv. 

Zoals elke moeder zegt over haar eigen kind, heeft ook mijn baby het liefste gezichtje, met sprankelend blauwe, twinkeloogjes. Die van mij is de vrolijkste baby, zij schatert de hele dag van tevredenheid en is zeer ondernemend. Het verbaast me dat ze nog niet kan lopen, dat ze nog geen boek heeft uitgelezen en dat ze nog geen duidelijke volle zinnen spreekt die verstaanbaar zijn. Want zij is de slimste van alle andere baby's. Het enige waarin die van mij verschilt, wat ik verzwijg voor alle moeders, is dat ik mij elke keer weer wezenloos schrik van wat er uit haar mond komt, hoe liever ze kijkt hoe enger het geluid. Een geluid dat afkomstig kan zijn van een ontiegelijk groot, groen monster dat op je af lijkt te komen en je wil verslinden. 

Huilen doet ze niet veel, mijn bijna vijf maanden oude baby. Het huilen heeft zij ingeruild voor een muzikaal schreeuwspel waarbij je haren van overeind gaan staan en de hele buurt bij elkaar wordt geschreeuwd alsof er moord en brand is. 

En ik maar hopen dat ze muzikaal is. Of is dit een voorbode voor een geboren operazangeres. Dat hadden we niet afgesproken, ik zei nog zo tegen haar dat we een snaar instrument gaan bespelen. Dat heb ik nog zo gezegd. Al die uren dat ik zwanger was heb ik mezelf gedwongen vioolconcerten te beluisteren, cellosonates en alles wat maar enigszins iets te maken had met klassieke muziek, om vooral haar oren te laten wennen aan ingewikkelde harmonieën. Ik had haar al muzikaal opgevoed voor ze überhaupt het daglicht had gezien. 

Maar nee, baby is eigenzinnig, heeft een eigen wil en zal zich vooral niets aantrekken van haar moeders muzikale voorkeur. Baby weet al wat ze wil, en dat is vooral niet luisteren, maar alles willen zien. En dan nog iets, kleine kijkt heel graag televisie en het liefst bij papa op schoot naar voetbal. 

Ik geef niet op en blijf hopen op haar auditieve vermogen want ik weet zeker dat zij de liefste en muzikaalste baby is. 

Aubrey Snell